(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pekáčky
Potřebné ingredience
Brambory, mouka, sůl, sádlo, povidla
Postup přípravy
Studené brambory uvařené ve slupce oloupeme, pomeleme na masovém strojku /možno nastrouhat/, osolíme, přidáme mouku a vyválíme na vále. Mouky tolik, aby se těsto nelepilo. Z části ukrojeného těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na cca 1,5 cm kolečka a vyválíme válečkem na nudle. Pečeme na plotně /nejlépe na sporáku na tuhá paliva/. Plotnu je třeba rozehřát a opatrně topit. Je třeba, aby se pekáčky opékaly pomalu, aby se nepřipálily. Upečené mastíme sádlem, máslem. můžeme potřít povidly. Jsou dobré s bílou kávou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mar2
(upraveno)
4. 4. 2008, 11:14
Ahoj,znám podobný receptík pékavala je moje babička jenom tomu říkala Amolety, po namazání povidli se smotají jako palačinky a namočí na chvilku do horkého mléka až změknou a pak ještě posipat mákem polét máslem ,je to obr mňamka. Jako dítě jsem je zbožňovala
Rizzo
(upraveno)
28. 3. 2008, 8:14
ahojky, jen doplním, dá se péct taky v těžkém černém litinovém hrnci, vyzkoušeno, pečeme minimálně 1x za měsíc, používáme i jako přílohu k husté fazolové polévce. Pekávali jsme i na rozptylovém litinovém kolečku na plynovém sporáku.